tiistai 5. toukokuuta 2015

VappupiknikviikonloppuVappuaattona ei Varsinais-Suomalaisilla kiipeilijöillä, tai en muista tiedä mutta Mulla ja Ollilla, ollut muuta tekemistä kuin ajella Kustaviin. Matka taittui pikkuhiljaa Nousiaisten kautta missä todistettiin Tuomo Vainion hieno toistonousu timakkaan 5.14 boulderiin. Tomi Nytorp on avannut kyseisen linjan jo liki kymmenen vuotta siitten joten toistonousua saatiin odottaa.


Matkalla vappuboulderoimaan

Uutta släbinousua pukkaa


Kustavissa sää oli mitä parhain ja päätimme ottaa rennon vappuaaton fiiliksen Boulderoinnin merkeissä. Mökkisaarestani löytyikin nippu todella hyviä bouldereita ja saimme tehtyä yhteensä 7 ensinousua. Laatubouldereita suurin osa. Pian jo puhelin soikin ja lähdimme hakemaan vahvistusta vappukiipeilytiimiin. Joonas ja Lapa saapuivat illanviettoon. Tehtiin safkaa ja saunottiin.

Olli ja MiniMorriksen toistonousu


Olli samalla reitillä

Vappupäivän aamuna lähdettiin pikkuhiljaa Hopiavuorta kohti, tietenkin Talouskaupan kautta. Eihän vappua voi viettää ilman lämpimiä omenapossumunkkeja ja simaa. Ostettiin parit munkit myös evääksi. Välihuomautuksena täytyy mainita että talouskaupalla on melko yksinkertaiset aukioloajat: Yhtenä päivänä vuodessa suljettu ja se päivä on Joulupäivä joten kiipeilijät saa käytännössä ehkäpä maailman parhaita munkkeja aina.

Hopiavuorella oli yllätykseksi varmaan kymmenkunta autoa parkissa. Hienoa taas nähdä miten halkeamakiipeily vetää harrastajia puoleensa koko eteläisen Suomen alueelta. Harvemmin sielä kuitenkaan mitään ruuhkaa pääsee syntymään.

Emma lähettää pasuunaa

Urotekoihin ei tälläkään reissulla meidän osalta taivuttu vaan pitkälle projektointipainotteisesti kiipeily sujui. Omat yritykseni tyssäsi, jo toistamiseen vuoden aikana, kiilan katkeamiseen. Ensimmäisestä kerrasta en näemmä vielä oppinut että jos vaijeri on rispaantunut, menee kiila melko helposti poikki. Onneksi niputin samaan kasaan pari muutakin kiilaa niin ei tontti tömissyt.

Vaikka ajelimme lauantai-aamuna takaisin Turkuun, ei kiipeilyinto siihen tyssännyt. Kävimme illalla Nousiaisissa Joonaksen kanssa koettelemassa projektia jonka aiemmin keväälä harjasin. Edellisen päivän yrkät painoi vielä kuitenkin sen verran että ensinousu jäi tulevaisuuteen.

Mikä olisikaan parempi tapa päättää vappuviikko kuin pieni sporttikiipeilysessio. Ajelimme sunnuntaina Muurlan Baby face-kalliolle. Siinäpä vasta hieno kallio. Lämppäriksi pari yrkkää Baby faceen jonka jälkeen siirryttiin kokeilemaan Candyuppia. Molemmat ovat todella mahtavia reittejä. Hänkkiä ja melko hyviä otteita ja pulttivarmistukset. Hienoa vaihtelua trädittelytouhuille missä mennää pystysuoraa pintaa huonoilla otteilla... ja varmistuksilla.

Salon seudun kiipeilyt kannattaa ilman muuta päättää AINA Halikon Design hillissä kakkukahvit nauttien. Siinä vasta hyvä kahvila ja suussasulavat kakunpalat.

Katkurun megasläbiEi kommentteja:

Lähetä kommentti